Клуб „Журналистика“
Общински детски център за култура и изкуство - Русе

За първи, но не и за последен път

В горещата последна неделя на октомври се проведе тържествената церемония за връчване на наградите на отличилите се участници в национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски". Разбира се ние от клуб „Журналистика" също бяхме там, но не само като публика, а и като печеливши. Велизар, Марина и аз взехме награди в различни категории и места. Вкусът на това другите да оценят, което си направил, е много хубав, но и да си домакин на такова събитие също не остава по-назад.

За четвърта поредна година ОбДЦКИ-Русе организира този конкурс и успява да разбуди въображението и творчеството на стотици деца от цялата страна. Тази година за мен беше първото ми участие в него. За първи път се докоснах както до "кухнята" така и до самото състезание в конкурса. В продължение на два месеца авторите изпращаха творбите си, опитвайки се да заинтригуват вниманието и да впечатлят компетентното жури. Накрая изборът беше направен и в навечерието на Деня на народните будители голяма част от наградените пристигнаха в пленарна зала на Община Русе, за да получат своите творчески отличия и да се позабавляват. За настроението се погрижиха талантливите певци от детсктата вокална група „Слънце". Публиката също беще много радостна и оживена, особено когато ставаше въпрос за подкрепа на някой награден.

Спомените ми от този ден са много и богати, но срещата ми с различни деца с толкова голям талант беше най-хубавото от всичко. Участието ми беше за първи път, но няма да е за последен! Поздрави на всички участници, с които се запознахме. Очакваме ви и догодина!