Клуб „Журналистика“
Общински детски център за култура и изкуство - Русе

Моите интереси към рисуването

Моите интереси са свързани с изобразителното изкуство. Още съм малка, но си представям, че като порасна ще стана моден дизайнер. Моите първи „творби” са различни драсканици, които по-късно са се превърнали в човечета, къщички и слънца. Затова мога спокойно да кажа, че любовта ми към рисуването се е появила от малка.

Първият човек, който ме въведе в света на изобразителното изкуство и който истински запали в мен любовта към рисуването, е моята учителка по изобразително изкуство. Аз поглъщам жадно всяка нейна дума, всяко нейно напътствие и любовта ми към изкуството нараства. Спомням си как тя взе първа ми рисунка и каза, че ще я изложи на училищното табло, защото е много хубава. Тя продължава да ми помага и насърчава. Веднъж от благодарност и подарих моята най-сполучлива рисунка. Дано я запази, защото това ще означава много за мен! 

Много обичам да хвана молива и да започна да рисувам това, което е около мен. Опитвала съм да правя портрети на мама и на известни хора от шоубизнеса, киното, телевизията и др. Това от една страна ми доставя удоволствие, а от друга ме забавлява. Когато съм тъжна, започвам да рисувам в тъмни тонове, а когато съм радостна - в светли. Любимите ми цветове са светлозелено, светлосиньо и жълто. Те ме зареждат с много настроение и енергия през целия ден. 

Днес изобразителното изкуство ме привлича със своите графики, със смесването на различните цветове в рисунките, с формите, които се получават от моделирането с глината. Често влизам в интернет и там търся нужната за мен информация или пък отварям програмата Paint и рисувам различни модели за рокли, поли и панталони. Може да не са идеални, но пък човек се учи от грешките си. Представям си, че съм в една голяма модна агенция и творя техните красиви модели. А любовта ми към изобразителното изкуство се надявам да ми помогне да сбъдна тази моя мечта.

Модният дизайн ми харесва и искам да се обърна към специалисти, които могат да ми дадат ценни съвети. За това смятам, че участието ми в проекта „1000 стипендии” ще ми помогне в този път. Ще разбера каква подготовка ми е нужна за дадената професия. 

Знам, че успехът, който трябва да постигна, зависи от подготовката ми, от усилията, които трябва да положа и да преследвам поставените цели.

Участвала съм в много конкурси: „Рисунка на асфалт”, „Сръчни ръце”, „Аз - малкият художник” и др. Печелила съм грамоти. Е, не винаги съм била на първо място, но това ме е амбицирало да положа повече труд следващия път и да отдам всичко от себе си. В такива моменти знам, че не трябва да се отказвам, а да гледам по-оптимистично напред. 

Ще преследвам моята мечта да стана моден дизайнер, защото мечтите трябва да се преследват! Ще правя всичко с любов, желание и хъс! Няма да се предавам, защото моят девиз е: „Това, което не ни убива, ни прави по-силни!”.