Клуб „Журналистика“
Общински детски център за култура и изкуство - Русе

Зима на хоризонта...

Въпреки топлото време, което ни изненада, не е нужно да гледаме календара, за да знаем, че зимата наближава. Есента свърши своето, оголи дърветата и прогони слънчевите дни. Отсега нататък ни чакат застудяване, заснежени пътища и типично зимни преживявания...

Това със сигурност предизвиква страх и паника у много хора, но нека не пренебрегваме този прекрасен сезон. Да посрещнем с ентусиазъм идващите месеци и да се порадваме на разнообразието, което ни предлага нашата природа, още веднъж.

Дали по навик, но пак побързаха да ни плашат с тежка и студена зима. Е, тя може и да не ни се размине, но истината е, че това е твърде непредвидимо. Зимата винаги може да опровергае и най-точната прогноза. Дали ще имаме възможността да се радваме на белите пейзажи и типичните шедьоври по прозорците не можем да знаем, имайки предвид тенденцията на затопляне в последно време. Но пък ще отпразнуваме най-светлите празници като всяка друга година – Никулден, Игнажден, Коледа и Нова година... Всеки от тях може да се превърне в повод за много хубави събития и незабравими моменти с роднини и приятели.

Нека украсим и се забавляваме двойно тази зима, да се заредим с добро настроение и да открием магията на това време от годината!