Клуб „Журналистика“
Общински детски център за култура и изкуство - Русе

Животът на човека в бъдещето

В следващите няколко години Земята ще се промени до неузнаваемост. Нефтът и природният газ ще са се свършили и вече няма да има автомобили. Растенията ще умрат под въздействието на въглеродния диоксид, а заедно с тях и животните. Хората също ще бъдат застрашени от задушаване, тъй като няма да има въздух за дишане. Мнозина сигурно ще загинат. Някои ще се спасят, като мигрират на други планети. Малко ще са оцелелите, защото няма да има произведени достатъчно скафандри. Оцелелите ще спасят малко растения и животни, като ги отнесат в новия си дом. Ще живеят на новооткрита планета, на която има кислород и почва. Ще създадат семейства, ще засеят оцелелите растения и ще опитомят животните. Ще направят  градове и села. Така всичко ще започне отначало, хората ще създадат нови машини, които ще... замърсяват природата и след това всичко ще се повтаря отново и отново, докато Вселената не се взриви и не унищожи всичко. След взрива навсякъде ще се стеле Нищото.

Но дори и след опустушителния взрив...един човек ще оцелее. Той ще бъде затворен в устойчива капсула и ще пътува между планети, звезди и галактики. Ще пътува, докато не сбъдне мечтата си - да открие ново паралелно простанство, наречено още Вселена №2. Там този човек ще заживее по-щастливо, отколкото във Вселена №1. Там ще намери нови приятели - извънземните. Но те няма да бъдат добронамерени към него. Ще му бият инжекция със специално лекарство. От него той ще мисли, но няма да може да се движи. Ще го изпратят от планетата, за да броди из други вселени. Но човекът няма да желае това, защото под въздействие на това лекарство ще бъде безсмъртен. Винаги буден, ще вижда безброй галактики и ще броди из много паралелни измерения... Докато не стигне до свръхкупа от галактики, наречен от него Избавлението. Когато навлезе в амосферата на Избавлението, капсулата, която го обгръща, ще се пръсне на хиляди малки стъкълца. Ще стъпи на една от планетите в Избавлението. Въздухът на тази планета ще съдържа частици противоотрова за лекарството, дадено му от извънземните. 

Благодарение на тази планета Той завинаги ще се освободи от участта на затвора. За да благодари на тази планета, човекът ще си построи дом и ще живее щастливо и здравословно до края на дните си.