Клуб „Журналистика“
Общински детски център за култура и изкуство - Русе

Ако имах вълшебна пръчица...

Ако намеря или имам вълшебна пръчица, животът ми би се променил изцяло. Няма да е същият, защото ще трябва да отделям повече време за мислене на тема „Това, което ще направя, правилно ли е, ще помогне ли с нещо, имаме ли нужда от тази промяна?". Рискът да направя грешен ход ще е голям, но въпреки това аз ще се опитам да обмисля всичко и да реша от какво имаме нужда всички ние на майката Земя.

Но всъщност може и да не трябва да мисля толкова много, тъй като в днешно време всички проблеми са излезли наяве и хората са запознати с тях. Главно защото ги изпитват на свой гръб. Това най-често са материални проблеми –доходи, разходи, недостиг на какво ли не, кражби и т.н.

Аз обаче не бих тръгнала от това място с моята вълшебна пръчица. По-скоро бих променила характера на хората. Защото в нашето съвремие всички са груби, мрачни, алчни, самовлюбени... Ще променя това в друга посока. С магията ще въдворя щастие, спокойствие, мир и любов. Така всеки човешки живот ще бъде пълноценен и всички ще са доволни от света, в който живеят. Всичко ще бъде един земен Рай, но тъй като съвършенство не съществува, ще има съвсем нищожни безредици в моята новосъздадена реалност. Просто винаги (и сега, и след вълшебството) ще има хора, които да упорстват, да бъдат различни от обществото, без значение дали това допринася с добро или зло. В новия свят полицаите и изобщо органите на реда няма да са нито жестоки с тях, нито пък ще ги оставят да върнат анархията...

Наред след това са проблемите на околната среда, които обикновен човек не може да оправи – всичко, разрушеното от самия него. Развалените отношения хора-животни ще бъдат изменени в един нов кръговрат на живота, където хората ще бъдатпо-малко егоистични и ще се грижат повече и за другите същества на своята родна планета.

Това според мен ще бъде достатъчно за един по-добър свят. Свят без грубост и размирици, различен от света, в който живеем сега. Затова, ако имах вълшебна пръчица, бих се опитала да променя човешкия живот изцяло.